Člen APEK logo

 

EET - Elektronická Evidence Tržeb 

PODLE ZÁKONA O EVIDENCI TRŽEB JE PRODÁVAJÍCÍ POVINEN VYSTAVIT KUPUJÍCÍMU ÚČTENKU. ZÁROVEŇ JE POVINEN ZAEVIDOVAT PŘIJATOU TRŽBU U SPRÁVCE DANĚ ON-LINE; V PŘÍPADĚ TECHNICKÉHO VÝPADKU PAK NEJPOZDĚJI DO 48 HODIN.

Podporuje mojeID IN TIME
 

Zboží v AKCI

Nyní za: 390,00 Kč (15,60 €)
do košíku:
Nyní za: 25,00 Kč (1,00 €)
do košíku:
Nyní za: 360,00 Kč (14,40 €)
do košíku:

Nejprodávanější

Nyní za: 360,00 Kč (14,40 €)
do košíku:
Nyní za: 360,00 Kč (14,40 €)
do košíku:
Nyní za: 360,00 Kč (14,40 €)
do košíku:

Novinky

arr3CD Jany Demeterové - již v prodejiPřipravili jme pro vás CD Jany Demeterové - Harmonické vztahy Nana webu www.vedmy.cz si jej u nás... arr3Světlo proti temnotě - již v prodejiPřipravili jme pro vás CD s rituály Markéty Steinbergerové a od 9.2. Nana webu www.vedmy.cz si jej u... arr3Cibulové slupkyCibulový ZÁZRAK Vyhazujete slupky z cibule? Děláte chybu, je to hotový poklad! Cibuli používáme na...

Anketa

Jaký způsobem příjmu sledujete pořad Vědmy radí ?

Satelitem Satelitem 24% Pozemním vysíláním DVB-T Pozemním vysíláním DVB-T 29% Kabelovou televizí Kabelovou televizí 21% Internetovým vysíláním Internetovým vysíláním 25%

Kontakty

TipTV production s.r.o.
Podedvorská 28
198 00 Praha 9 Kyje
tel: +420 226 200 333
eshop(a)vedmy.cz
IČ 014 41 558
DIČ: CZ01441558

ČLÁNKY OD NÁS PRO VÁS » Horké nápoje
Jak se zahřát v zimě? Zkuste výborné horké nápoje!

Určitě se vám stává, že přijdete pěkně promrzlí zvenčí domů a ještě než vás zahřeje topení, či krb, můžete zkusit horký nápoj. Teplo se tak rozproudí pěkně zevnitř vašeho těla. Máme pro vás hned několik tipů a možností a můžete variovat a nebo si vybrat ten svůj nápoj, který vám bude nejvíc vyhovovat.

 

Do práce či na procházky si někteří z nás nosí termosku s čajem, či svařeným vínem a nebo se zahřívají u stánků na Vánočních trzích. Ale čaj, svařák či grog a punč, to už všechno známe, co zkusit zase něco nového? Vybrat si můžete z následujících možností a abyste věděli, jak na to, máme pro vás i recepty.

 

Čokoláda nejenom pro zahřátí, ale i pro mlsání:

Pokud jste dostali chuť na opravdu kvalitní horkou čokoládu, tak si připravte tu nejkvalitnější tabulkovou čokoládu, kterou jste sehnali v obchodě a přidejte podle chuti vanilkový nebo třtinový cukr, 2 dl mléka. Čokoládu nalámejte na kousky a ve vodní lázni ji rozpusťte. Když je úplně měkká, za stálého míchání přilévejte horké mléko, dokud se do sebe vše nespojí. A nakonec přidejte cukr. Vylepšit si ji můžete oříšky, mandlemi a kdo má rád ostré, tak i špetkou chilli. Nakonec vše přelijte do hrnku a případně dozdobte poctivou šlehačkou a čtverečkem čokolády.

Pravé italské bombardino nejenom na horách

Tímto horkým nápojem se na svazích zahřívají lyžaři, když už jsou promrzlí na kost. Po preferovaném svařáku se i bombardino dostává do naší přízně a servíruje se právě na vrcholcích hor. A nově také na Vánočních trzích. Jeho cena je celkem vysoká, ale doma si ho můžete vyrobit doslova za hubičku. Na 1 hrnek potřebujete: 1 dcl vaječného koňaku, 4 cl mléka, 5 cl whiskey nebo bourbonu, při nejhorším dáte Tuzemský rum, a nakonec šlehačku na ozdobení. Suroviny už máme, teď už jen postup : Slijte vaječný koňak s mlékem a whiskey a vše jenom lehce prohřejte! Směs nalijte do hrníčku, dozdobte šlehačkou a ihned podávejte, než se šlehačka rozteče.

 

Vyhraje, kdo si dá pečené čaje

Spousta stánkařů před vánoci nabízí právě pečený čaj, ale pokud patříte k těm zručnějším, co se v kuchyni umí otáčet, zvládnete ho doma také. Na 1 dávku (celkem asi 20 hrnků čaje) potřebujete 500 g ovoce podle vaší chuti, čerstvé nebo mražené, je to jedno. Použít můžete třeba jablka, hrušky, maliny, jahody, ostružiny, mango, pomeranče… Fantazii se meze opravdu nekladou. Na 500 g ovoce potřebujete ještě 600 g pískového cukru, 1/2 citronu, 1 lžičku skořice, 3–4 hřebíčky a hvězdičku nalámaného badyánu. Ovoce nakrájejte na malé kousky a smíchejte s cukrem, citronem a kořením. Množství cukru a citronu berte trochu s rezervou, sladké měkké hrušky nepotřebují tolik cukru, jako kyselé pomeranče. Promíchanou směs vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečte asi 30–40 minut, až všechno ovoce pustí šťávu. Takto připravenou směs naskládejte do menších zavařovacích skleniček, zavřete osušeným a nemastným víčkem a otočte na 20 minut dnem nahoru – čaj tak jednoduše zakonzervujete. Při přípravě konkrétního nápoje pak stačí kdykoli otevřít sklenku, do hrníčku si dát asi 3 lžičky a zalít horkou vodou! Otevřené skleničky uchovávejte v lednici. A vida hned máte pečený čaj nejenom pro svoji potřebu, ale i jako bezvadný a především originální dárek k Vánocům.

 

Lucie Sinková