Člen APEK logo

 

EET - Elektronická Evidence Tržeb 

PODLE ZÁKONA O EVIDENCI TRŽEB JE PRODÁVAJÍCÍ POVINEN VYSTAVIT KUPUJÍCÍMU ÚČTENKU. ZÁROVEŇ JE POVINEN ZAEVIDOVAT PŘIJATOU TRŽBU U SPRÁVCE DANĚ ON-LINE; V PŘÍPADĚ TECHNICKÉHO VÝPADKU PAK NEJPOZDĚJI DO 48 HODIN.

Podporuje mojeID IN TIME
 

Zboží v AKCI

Nyní za: 40,00 Kč (1,60 €)
do košíku:
Nyní za: 360,00 Kč (14,40 €)
do košíku:
Nyní za: 100,00 Kč (4,00 €)
do košíku:

Nejprodávanější

Nyní za: 240,00 Kč (9,60 €)
do košíku:
Nyní za: 350,00 Kč (14,00 €)
do košíku:
Nyní za: 390,00 Kč (15,60 €)
do košíku:

Novinky

arr3CD Jany Demeterové - již v prodejiPřipravili jme pro vás CD Jany Demeterové - Harmonické vztahy Nana webu www.vedmy.cz si jej u nás... arr3Světlo proti temnotě - již v prodejiPřipravili jme pro vás CD s rituály Markéty Steinbergerové a od 9.2. Nana webu www.vedmy.cz si jej u... arr3Cibulové slupkyCibulový ZÁZRAK Vyhazujete slupky z cibule? Děláte chybu, je to hotový poklad! Cibuli používáme na...

Anketa

Jaký způsobem příjmu sledujete pořad Vědmy radí ?

Satelitem Satelitem 24% Pozemním vysíláním DVB-T Pozemním vysíláním DVB-T 29% Kabelovou televizí Kabelovou televizí 22% Internetovým vysíláním Internetovým vysíláním 25%

Kontakty

TipTV production s.r.o.
Podedvorská 28
198 00 Praha 9 Kyje
tel: +420 226 200 333
eshop(a)vedmy.cz
IČ 014 41 558
DIČ: CZ01441558

» Vychytávky do Vaší kuchyně
Vychytávky do vaší kuchyně

Máte den "D" a přesolili jste polévku, nebo si zamazali čistě bílou košili či halenu červenou řepou? A navíc konvice v kuchyni vám také nedá spát, je od čajů plná usazenin a nejde pořádně vydrhnout? Hlavu vzhůru, od toho jsou tu "babské rady", které jsou osvědčené a de facto nic nestojí.

 

I šéfkuchaři vám budou závidět..

Máme pro vás spoustu nápadů, jak si vyhrát v kuchyni a vylepšit pokrmy vařené, pečené či smažené. Spoustu z nich používaly už i naše babičky. Tak proč bychom je nezkusili také? Jsou rychlé, snadné a díky nim budete mít vy, i vaše rodina či přátelé, když je pozvete na hostinu, "boule až za ušima".

Pudink - kolikrát se vám ho podařilo lehce připéct? Mně nesčetněkrát. Vám už se to ale nikdy nestane (mně už snad také ne). Stačí, když dno hrnce před vařením vymažete máslem. A nejenom že se vám pudink nebude přichytávat, ale navíc bude hladší a vláčnější.

Křupavé bramboráky - jak to dělají v některých restauracích, že mají bramboráky tak dobře křupavé? Odhalila jsem to tajemství a ráda se s vámi o něj podělím. Do těsta je dobré přidat dvě lžičky tvarohu. Zjemníte tak jejich chuť a kromě toho budou ve finále krásně křupavé.

Citron - je výborný nejenom na ryby, ale i na houby. Zlepšuje jejich stravitelnost. Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citrónovou šťávou, lépe vám budou chutnat. Získají větší "říz a šmak". A s citronem samotným, je to tak, že pokud nechcete, aby vám neokoral - do čaje, na maso nebo do zálivky stačí jenom pár kapek. Kvůli tomu nemusíme pokaždé rozkrajovat nový citron. Do plodu zapíchněte párátko a z otvoru vymačkejte tolik šťávy, kolik zrovna potřebujete.

Vláčná míchaná vajíčka - dlouho jsem netušila čím, to je, že moje babička má vždy míchaná vajíčka mnohem vláčnější a jemnější, než já. Konečně mi prozradila tu fintu, stačí když na jedno vejce přidáte jednu lžíci minerální vody nebo sodovky a hned vám budou sami sklouzávat do krku. A pokud byste rádi docílili i příjemné pikantní chuti, tak žloutky předem rozmíchejte s trochou mléka a špetkou instantní polévky ze sáčku, nebo použijte koření.

Extra voňavý jablečný koláč - pokud chcete, aby se o vašem kuchařském umění mluvilo daleko, široko, využijte i další vychytávku. Když plátky jablek na koláč před pečením naložíte na půl hodiny do bílého vína, nebo do jablečné šťávy, bude ještě voňavější a šťavnatější.

Vláčnější a jemnější drobenkový koláč - jak na něj? Ještě teplý tvarohový koláč s drobenkou hned poté, co ho vyndáte z trouby přelijete smetanou. Docílíte toho, že bude chutnější, vláčnější a vydrží déle čerstvý. A nebo, jak říká kuchař Jiří Babica, pokud nemáte smetanu, použijte mléko. Výsledek by měl být stejný.

Máslový krém - chystáte narozeninovou oslavu a máte v plánu pustit se do máslového dortu? Tak i pro vás máme prima tip, máslový krém vám vydrží déle, když do něj dáte kapku alkoholu.

Opečená slanina radost pohledět - znáte to, pokud anglická slanina projde nějakou tepelnou úpravou, má tendenci se vlnit. Jak tomu zabránit? Stačí když plátky slaniny vložíte na okamžik do studené vody.

Pikantnější bramborová kaše - chcete si trochu vyhrát v kuchyni? Tak zkuste pikantní br.kaši. Když do ní zamícháte lžičku hořčice nebo trochu na jemno nastrouhaného křenu, výsledek bude perfektní.

Šťavnaté a chutné karbanátky - ty budete mít, když když do masa přidáte nahrubo nastrouhanou vařenou mrkev nebo jeden velký syrový brambor či cuketu. Vyzkoušejte také oddělit žloutky od bílků. Žloutky zamíchejte do mletého masa a z bílků pak ušlehejte tuhý sníh. Ten opatrně přimíchejte do hmoty až úplně naposled, tedy bezprostředně před smažením karbanátků.

Do mletého masa zkuste dát sýr - abyste trochu obměnili chuť masových kuliček, přidejte do syrového masa trochu nastrouhaného sýra - nejlepší je parmazán - a pak hmotu zpracujte jako obvykle.

Jak se dá zachránit připálená rýže? Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte. Položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli zmizí.

Ze ztvrdlé hořčice pikantní pochoutka -zbylou ztvrdlou plnotučnou hořčici rozhodně nevyhazujte, ale pečlivě ji promíchejte se lžičkou citrónové, grepové nebo pomerančové šťávy a přidejte i pár kapek olivového oleje. Získáte tak nejen hořčici správné konzistence, ale navíc vylepšíte její chuť. V kombinaci s pažitkou můžete mít i dresink.

Ovocné knedlíky budou chutnější - když do vody, v níž je budete vařit, přidáte maličko rumu nebo vanilkového cukru.

Chutnější kuře- dobré je kuře před pečením potřít olejem nebo máslem s citrónovou šťávou. Po upečení bude maso vláčné a chutnější.

Přesolená polévka - povařte rozšlehaný bílek, nebo syrové plátky brambor. Bílek i brambory před podáváním vyjměte a přesolená chuť zmizí.

Super domácí sójová omáčka. Stačí smíchat 3 díly bílého vína se 7 díly tekutého polévkového koření. Omáčka je výborná a k nerozeznání od kupované.

 

Jak vyzrát na domácnost.....

Mravenci, zamazaná košile, či rezavé pečící plechy, to všechno nám může zkazit náladu. Ovšem ne na dlouho. I s tím vám umíme poradit. Dokonce i se zašlými páry či zaschlým krémem na boty. Stačí pár drobných rad a vychytávek a ve vaší domácnosti a nic vás už nezaskočí!

Skvrny od ovoce - vyčistíte je kyselinou citrónovou nebo vinnou. Jedna čajová lžička se rozpustí

ve 2 lžičkách vody.

Odstraňování skvrn po čokoládě - výborný je teplý glycerín a následné vymytí teplou vodou.

Usazeniny v konvici - to je nejčastější problém. Aby čajová konvice byla opět jako nová a leskla se na dálku, stačí ukrojit plátek citronu, vhodit ho do konvice s vodou a povařit. Výborný je i čistý ocet. Účinek bude stoprocentní, když celý roztok povaříte zhruba 20 minut.

Rezavé pečící plechy - pokud vám plech zrezivěl, zkuste rajčatovou šťávu. Vytřete a omyjte a můžete péct jako o závod. Není potřeba kupovat nový. Ušetříte peněženku i čas jinak strávený v obchodě.

Zašlé spáry - odstraníme kašičkou z prášku do pečiva  a vody. Na zubní kartáček naneste tuto směs a drhněte znečištěná místa.                                        

Odpuzovač molů - zkuste jádrové mýdlo. Vložte ho do skříně a máte od molů pokoj.

Chodí k vám do spíže na návštěvu mravenci? Rozlučte se s nimi ekologicky. Nasypte jim do cesty kmín nebo jedlou sodu. Nelíbí se jim ani prášek do pečiva.

Krém na boty s mlékem - pokud vám vyschnul krém na obuv, tak do prasklin nalijte několik kapek mléka, po chvíli promíchejte a můžeme opět čistit boty.

Svěží kytice - aby vám řezané květiny rychle nezvadly, vložte do vody nakrájený brambor. Stonky květu s ním ale nesmějí přijít do styku. Kytice pak zůstane čerstvá dvakrát tak dlouho.

Lucie Sinková